Jönköping, 2 juni 2024

I år är det dags att resa österut till vårt grannlandskap Småland och besöka fyra fina villaträdgårdar, runt Jönköping - Vaggeryd. Några visades på RM 2014.

Tider för avfärd:

  • Skene (Hållplats Gästgivaregården) 07:30
  • Borås (Anna Lindhs park) 08.00
  • Ulricehamn (marknadsplatsen) 08:40

Vi åker först till tätorten Bankeryd och tittar på Gunnar och Eva Albinssons välfyllda trädgård på 1 600 kvm. här finns det bland annat magnolior, vivor och nejlikor.

Efter det till Jönköping och Göran och Ann-Karin Westers naturinspirerade trädgård med stora höjdskillnader och bedårande utsikt. Består av rasbranter, dammar och vattenfall. Lund med magnolior och rododendron, med mera.

Vid ettiden lunch på Jönköpings golfrestaurang, innan vi åker vidare söderut.

Nästa stopp är Ingvar Andersson och hans lantliga stora plana samlarträdgård, med damm (finns fisk) och flera hundra vanliga och för trakten ovanliga träd.

Sist men inte minst till Susannes Blommor. Susanne och Anders Smedbergs trädgård är en inspirations trädgård, 1 900 kvm, med ett flertal olika rum. Hjärtat i trädgården är dammsystemet och smycket är poolen. Växthus och flera sittplatser.

Tider för återkomst:

På tillbakavägen först till Skene - beräknas vara i Ulricehamn 20:55.

Pris 500 kr. Sista anmälningsdag 25:e maj

I priset ingår: bussresa + lunch  fyra trädgårdsbesök Icke medlem i Älvsborgskretsen betalar 50 kr extra Glöm inte ta med fika till förmiddag och eftermiddag.

Vid anmälan glöm inte meddela eventuella allergier osv (gäller lunchen).
Anmälan till Göran Lindskog lindskoggoran909@gmail.com sms 0732 - 030727
Betalning efter bekräftelse till kretsens bankgirokonto 788–0677.