Trädgårdsbesök augusti 2020 (uppdatering kommer)

Tisdag 18 augusti 2020

Göran Lindskog, kl. 16:00-20:00

Rydbovägen 8, Rydboholm
Tel. 0732-03 07 27

Från Borås: Kör gamla Varbergsvägen söderut, när ni kommer till Rydboholm, kör över första järnvägsövergången, sedan Rydbovägen 300 m söderut.

Från Skene/Viskafors: Kör in I Rydboholm, passera järnvägen (vid busshållplatsen Älvsjöparken) och kör därefter Rydbovägen 800 m norrut.

Kuperad villaträdgård på 2 100 kvadratmeter.

Våren 2012 började omvandlingen till en innehållsrik och spännande trädgård med stenpartier, rabatter och stor lund. Det finns två mindre dammar med bäck. I mitten en köksträdgård och en pergola.

På högsommaren blommar många perenner liksom prydnadsgräs. Varje år är det något nytt projekt.

Varmt välkommen! Tänk på att hålla avstånd.

Göran Lindskogs trädgård
Göran Lindskogs trädgård

Torsdag 27 augusti

Lucja Wägander, kl. 16:00-20:00

Lyckebo Sjöstad, Lönnebergagatan 21, Borås
Tel. 0725-71 95 25

Avfart 83 (samma som Biltema), passera Biltema och åk till slutet av Elementgatan. Vid vändplatsen, åk in på området “Lyckebo Sjöstad”. Fortsätt rakt fram genom hela området.

Nyanlagd trädgård sedan fem år på en tomt om cirka 1 000 kvm. Innan fanns bara schaktmassor, så än befinner sig trädgården i uppbyggnadsstadiet.

Varje år skapas en eller två nya rabatter. Många av växterna som finns kommer från sticklingar, gåvor eller delade plantor.

Det finns ett väl tilltaget köksland med stor variation av grönsaker, ett växthus, fem hönor och en tupp (kan även finnas några små kycklingar i augusti).

Här finns såväl perenner som anueller, en del träd och buskar, egengjorda växtstöd samt plattor av betong. I sommar kommer vi att anlägga uppfarten, så i augusti hoppas jag att rabatterna i den är nyanlagda med träd, buskar och vackra perenner.